spot_img

Kayıhan Hoca Hayatını Kaybetti

Gazeteci ve akademisyen Kayıhan Güven 68 yaşında hayata veda etti. Bir çok üniversitede öğretim üyesi olarak görev yapan pek çok yayının kurucusu olan Güven çok sayıda iletişimci yetiştirdi

İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Görevlisi, İstanbul Aydın Haber Ajansı (İAHA) Kurucu Genel Yayın Koordinatörü Öğr. Gör. Kayıhan Güven, (68) tedavi gördüğü hastanede, çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayata gözlerini yumdu. Birçok gazeteci ve akademisyen yetiştiren, iletişim alanında birçok uygulama ve yayının kuruluşunda görev alan Güven, 2011 yılından bu yana İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde görev yapıyordu. Kayıhan Güven’in cenazesi, 5 Ocak 2021 Salı günü öğle namazının ardından, ailesinin yaşadığı, Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde toprağa verilecek.

Gerçek Bir İletişim Üstadıydı’

İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın,  Kayıhan Güven hakkında şunları söyledi:
“Gerçek bir iletişim üstadı ve tam bir beyefendiydi. 2011’de adımını attığı İstanbul Aydın Üniversitesi ailesinde birçok ilke imza atan Kayıhan Hocamız, 2012’de temelini attığı GÖZ Dergisi ile iletişim öğrencilerinin gelişimine büyük katkı sağladı. Dergiyle uygulamalı eğitimin ne denli etkili olduğunu bir kez daha bizlere gösterdi. O, 1950’lerde Yaşar Kemal, Fikret Otyam gibi yazarların başlattığı röportaj geleneğini, bilinçli bir şekilde sürdürülmeye çalışan birisiydi. Anadolu’nun birçok yerini gezen ve fotoğraf sergileri açan Kayıhan Hocamız ustalardan aldığı röportaj geleneği bayrağını devam ettirmeye ve öğrencilerine tanıklığa dayalı haberler yazdırmaya özen gösterdi.

Çelebi Bir Geleneğin Son Temsilcisi

Çelebi bir geleneğin yaşayan son temsilcisi, İstanbul ve Anadolu âşığı bir foto muhabiri, iyi yetişmiş bir aydın ve tam bir beyefendiydi. Göz Dergisi, gazetecilik ve fotoğrafçılık alanında eğitim gören öğrencilerin eğitimlerinde onları motive eden en önemli öğretim aracı ve aynı zamanda etkisi yüksek bir yayıncılık mecrası oldu. Ajansa geldiğinizde kulağınıza her daim bir klasik müzik parçası yansırdı. Koridorlarda öğrencilerin çektiği fotoğraflar ve adına ‘Ara Güler Koridoru’ dediği alanda klasik daktilolardan oluşan minik bir sergi bizleri geçmişe götürürdü. Ajansın her yanı kitaplarla kaplı, duvarın bir yerinde çok sevdiği öğrencilerinin portreleri asılı. Çalışma masasının yanındaki akvaryumu ise bizleri adeta dinlendirir ve stresten arındırırdı. İAHA muhabirleri, 2013 yılından bu yana röportaj geleneğini teorik ve pratik anlamda sürdürüyor. Hocaları Kayıhan Güven şemsiyesi altında bugüne kadar yazılı basına haber, röportaj ve fotoğraf alanlarında önemli bir kaynak sundular. O, bilgisi, tecrübesi, başarılı meslek kariyeri ve yetiştirdiği değerli gazeteciler ile hep örnek oldu. Ve o bizim için her zaman kanatları altında huzur bulduğumuz bir ağabeydi. Birbirinden özel anıları ve tanıklıkları ile hayatımızı renklendirdi. Sohbetleriyle bizleri gülümsetti. Onu unutmayacağız” ifadelerini kullandı.

Yorumlarınız

spot_img

Diğer Başlıklarımız

spot_img

Haber Başlıklarımız